ЛАЙФСТАЙЛ ЛЕЧЕНИЕ СРЕЩУ ХОЛЕСТЕРОЛ

 

Лайфстайл лечението е насочено към малките промени в живота на всеки, които могат да променят качеството на живот и да увеличат неговата продължителност. Съществена част от него е обучението в техники как да се справяме със стресови ситуации, как да променим стари модели на поведение, да мислим различно и да реагираме адекватно в реални ситуации.

Този тип лечение се прилага при стрес, фобии, панически разстройства, ниско самочувствие, липса на увереност, хранителни нарушения, липса на воля за отказ от тютюнопушенето, брачни проблеми.

Високият холестерол и високото кръвно налягане са рискови фактори за развитието на някои хронични заболявания. Чрез промени в начина на живот (диета, физически упражнения) може да се избегнат рисковите фактори и да се намали разпространението на хронични заболявания като диабет и сърдечносъдови заболявания. Ето защо важен момент от лайфстайл терапията е обучението в дългосрочни здравословни навици.

Фактори като правилното хранене, справянето със стреса, поддържането на постоянна физическа активност и нормално телесно тегло са ключови моменти в предотвратяването на хроничните заболявания. С помощта на лайфстайл лечение могат да бъдат повлияни сърдечни заболявания, диабет, рак, мозъчен удар, деменция.

Известно е, че лекарствените средства имат различни странични ефекти, които могат да бъдат по - тежки от симптомите, които повлияват. Така например статините, които се използват за понижаване на холестерола имат сериозни странични ефекти като мускулна слабост, невропатия, загуба на паметта, увеличени инсулинови нива. В същото време е установено, че храната, богата на фибри, бадемите и естествените растителни стероли могат да намалят холестерола колкото и опасните статини.

Новини

  • 1
  • 2

Мнения на потребители

  • Боян Георгиев
  • Иван Чолаков

Няколко години бях с наднормено тегло и логично нивата ми на холестерол станаха опасно високи. Постепенно обаче започнаха да се

Още...

Имах сериозни проблеми с високи нива на лош холестерол. Търсих безуспешно решение няколко месеца докато не попаднах на Липостанол+. Продукта

Още...

Мнения на специалисти

  • д-р Портарска
  • д-р Петрова
  • д-р Филипова

Имам проследени десетки случаи на пациенти със завишени норми на холестерол, на които съм изписвала хранителната добавка ЛИПОСТАНОЛ+.

Още...

Все повече хора идват при мен със завишени нива на холестерол. Започнах да им препоръчвам да се възползват от продукта

Още...

Работя с Липостанол+ от няколко месеца и съм много довлна от резултатите. При всички пациенти приемали продукта редовно се забелязва

Още...