Стресът се отразява на успешното отслабване:

Три стратегии за по-спокоен живот

Стресът е навсякъде около нас и това неусетно оказва влияние върху всичко, което правим. Това важи в особено голяма степен за успешното отслабване. Всеки, който се стреми към отслабване, трябва първо да установи до каква степен е подложен на стрес и да се постарае да премахне част от него. Така със сигурност ще подпомогнете процеса на отслабване.
Водещи учени психолози от доста време смятат, че именно стресът и депресията причинена от него за една от основните причини за драстичното покачване на килограмите и невъзможността за отслабване след това.
Внедряването на специални антри-стрес програми в методите за отслабване е новаторска идея, която би могла да ограничи ефекта на стреса върху отслабването и да ни направи по-спокойни и уверени.

Три съвета за това как да се справим със стреса

1. Храната
Избягвайте напитки съдържащи кофеин. Кофеинът повишава нивата на стрес хормоните в организма. Зеленият чай е една от малкото напитки съдържащи кофеин, която е полезна в случая, защото освен това съдържа и тианин. Яжте протеини на всяко хранене, за да поддържате нивата на кръвната захар стабилни.

2. Добавки
Растителни стероли – намаляват нивата на кортизола – хормона отговарящ за нивото на стрес в организма и подобряват имунитета. Ако имунитета е прекалено занижен стеролите го повишават.

Ашваганда – това е чудесна билка, която подпомага възстановителните процеси в организма и има успокояващ ефект. Помага за използването на излишния кортизол, без да го превръща в нервно напрежение. Днес се използва в системата Аюрведа за подобряване на физическото и умствено състояние. Може да се използва при безсъние, безпокойство или преумора.

Естествени мастни киселини – около 60% от мозъчната тъкан е съставена от мастни клетки включени в структурата и предаването на сигнали през клетъчната мембрана. Оптималното функциониране се получава при наличието на достатъчно омега-3 мастни киселини, които можем да си набавим от рибеното масло.

3. Физическа активност
- използвайте техники за релаксация като дихателни упражнения: медитация, визуализация, позитивни твърдения и йога
- целувайте се – проучванията сочат, че целувките понижават стреса
- вървете на масаж – перфектен начин за намаляване напрежението в мускулите и подобряване на имунитета
- акупунктура
- упражнения

 

Новини

  • 1
  • 2

Мнения на потребители

  • Боян Георгиев
  • Иван Чолаков

Няколко години бях с наднормено тегло и логично нивата ми на холестерол станаха опасно високи. Постепенно обаче започнаха да се

Още...

Имах сериозни проблеми с високи нива на лош холестерол. Търсих безуспешно решение няколко месеца докато не попаднах на Липостанол+. Продукта

Още...

Мнения на специалисти

  • д-р Портарска
  • д-р Петрова
  • д-р Филипова

Имам проследени десетки случаи на пациенти със завишени норми на холестерол, на които съм изписвала хранителната добавка ЛИПОСТАНОЛ+.

Още...

Все повече хора идват при мен със завишени нива на холестерол. Започнах да им препоръчвам да се възползват от продукта

Още...

Работя с Липостанол+ от няколко месеца и съм много довлна от резултатите. При всички пациенти приемали продукта редовно се забелязва

Още...