10-те най-разпространени мита за холестерола

Срещаме информация за добрия и лошия, съответно HDL и LDL холестерол почти навсякъде днес. Все пак в масовата култура са плъзнали доста митове за холестерола като в тази публикация ще направим опит да отхвърлим тези т.нар. 10 най-разпространени такива, с които се сблъскваме.

Все повече хора се сблъскват с проблемен холестерол и това поставя нуждата от информация за него на преден план. Всъщност именно митовете за нашия холестерол до голяма степен редуцират нашата ефективност в борбата ни с него и забавят трайното решаване на този неприятен здравен проблем.

 

МИТ 1: Ако нямаш проблеми, то не е нужно да проверяваш нивата на своя холестерол

Поддържане на информираността за нивата на нашия холестерол, било то HDL или LDL холестерол не бива да става нужна едва когато се появят проблеми от подобно естество. Често хората са наследствено предразположени към подобни проблеми и всъщност могат да не разберат това докато не започнат проблеми със сърдечно-съдовата система, за които едва ли искаме да сме неподготвени.Лечението при висок холестерол е комплексна задача

 

МИТ 2: Проблемите с висок холестерол са по-чести при мъжете

С оглед днешната равнопоставеност между половете, то следва да заключим, че те се сблъскват и с почти еднакви проблеми. Това са най-често силно стресовата среда на работното място и лошото хранене, които могат да бъдат двигател на проблемите с холестерола и при двата пола.

 

МИТ 3: Проблеми с холестерола имат само пълните хора

Много хора мислят, че за да имаш проблеми с холестерола трябва да си с наднормено тегло. Това всъщност не винаги е така, макар в повечето случаи това все пак да е факт. Въпреки всичко има и хора с нормално тегло, които страдат от проблемен холестерол.

 

МИТ 4: Важно е следенето само на т.нар. лош холестерол (LDL холестерол)

Поддържането на LDL холестерола в нормални граници е важно, но важно е също така да следите и стойностите на добрия холестерол (HDL холестерол) във вашето тяло. Не е добре да стигате в крайности и при двата случая.

 

МИТ 5: Проблеми с холестерола имат само хора, които консумират богата на LDL холестерол храна

В действителност едва около 33% от открития в човешкото тяло холестерол бива приеман с храната. Останалите 2/3 от холестерола в организма ни са всъщност следствие от работата на нашия черен дроб.

 

МИТ 6: Мога да се справя с лошия висок холестерол само чрез диети

Макар подобряването на начина ни на живот да е добра практика в случаите на висок холестерол, то все пак понякога това не е напълно достатъчно да редуцирате нивата на холестерола си до нормалните такива. При много пациенти все пак се налага медикаментозно лечение с цел понижението на риска за сърдечно-съдовата система.

МИТ 7: Ако спра да консумирам богато на холестерол месо, то състоянието ми ще се подобри значително

Митове за холестерола

Според много хора прекратяване на консумацията на тлъсти меса подобрява стойностите на холестерола. Все пак не бива да забравяме, че холестерол се открива и в редица други продукти като например сирена, колбаси, яйца и т.н. Комбинирането на няколко метода като подобряване на двигателната активност, съобразното хранене и допълнителни стимули в лицето на медикаментозно лечение е най-добрият начин да получите относително бързи резултати по отношение на своето здраве.

 

МИТ 8: Децата нямат проблеми с холестерола

Без значение на каква възраст сте, то риска от висок вреден холестерол може да се окаже напълно реален при подходящи обстоятелства – застоял начин на живот, консумиране на вредни храни, стрес и т.н. При децата просто това е по-рядко, тъй като самият им организъм не е толкова износен вследствие на тези фактори. Добре е да подходите отговорно и да подобрите здравето на детето си с целия арсенал, който можете да използвате, особено силно важи това, когато детето е предразположено към сърдечни проблеми в следствие наследственост.

 

МИТ 9: Захарта няма отношение към промяна в нивата на холестерола

Истината е, че консумацията на захар повишава нивото на триглицериди в организма и това може да се окаже сериозен проблем на по-късен етап. Като цяло приемането на захарни изделия трябва да бъде ограничено в разумни норми и нива.

 

МИТ 10: Постоянния прием на храни, които не съдържат никакъв холестерол е полезно

Човешкият организъм е един съвършен механизъм. При него всичко е нужно и предвидено, но все пак е добре да поддържаме определени нива на прием. Всеки опит, при който се опитваме да радикализираме диетата си с цел рязко да настъпят промени не е добра идея. Нещата са комплексни и самостоятелните ударни решения могат да се окажат неподозиран проблем.

 

Ако сте решили да се справите с вашия проблемен висок холестерол с всички налични методи в лицето на подходящи двигателни промени, промяна в начина на хранене и допълнителни естествени стимулиращи средства, които да подобрят цялостния ефект на вашия нов начин на живот, то LipoStanol+® може да се окаже едно страхотно решение за вас. Можете да го откриете в по-добрите аптеки в цялата страна.

Новини

  • 1
  • 2

Мнения на потребители

  • Боян Георгиев
  • Иван Чолаков

Няколко години бях с наднормено тегло и логично нивата ми на холестерол станаха опасно високи. Постепенно обаче започнаха да се

Още...

Имах сериозни проблеми с високи нива на лош холестерол. Търсих безуспешно решение няколко месеца докато не попаднах на Липостанол+. Продукта

Още...

Мнения на специалисти

  • д-р Портарска
  • д-р Петрова
  • д-р Филипова

Имам проследени десетки случаи на пациенти със завишени норми на холестерол, на които съм изписвала хранителната добавка ЛИПОСТАНОЛ+.

Още...

Все повече хора идват при мен със завишени нива на холестерол. Започнах да им препоръчвам да се възползват от продукта

Още...

Работя с Липостанол+ от няколко месеца и съм много довлна от резултатите. При всички пациенти приемали продукта редовно се забелязва

Още...